Sunday, 1 May 2011

makes me more strongers

as salam tawan-tawan cemuaaaaa....!semoga hari anda berjalan dengan lancar yerr 
ntuk kali ni aku nk share sal perasaan aku. mukan-mukan sal cinta la, hahahaha!
perkara yg buat aku lebih menjadi seorang manusia yg lebih berguna. Tersebut la al kisah...taibbbbb
manyak perkara aku belajar dan aku lalui sepanjang aku menjadi seorng pelajar politeknik port dickson. perkare-perkare buatkan aku lebih matang...yekerr??hahaha...yela tu kot, aku agak matang la. kalo dulu duk umah. pagi p class ngn mak aku. nek kete mane nak kene terik matahari tu. berhantar berambil la, so bermanja-manjaan la..hahahaha, normal la tu. makanan pon best-best jer. xbanyak masalah pon. tpi selama aku duk kat pD tu macam-macam perkare aku jumpe..hahahaha, jeng3
p class jalan kaki, jauh tuuuuuuuuuuu!huh...ponet seih, tpi xkurus-kurus pon aku ni, pelik bin ajaib sungguh, hahahha. da la panas terik mentari. kat pd tu boleh kire ngan jari brp kali ujan turun. de punyer panas ya ampun salam teramat la terik. korang bayangkan kul 5 ptg pon rse macam waktu tengahari tau. ish2...mmg luar bese tol de pnyer panas. so dari sini macam-macam la timbul masalah dri kusut sal belajar sampai la sal kawan-kawan..huhuhu, mmg xb'kesudahan la tpi aku time jer ngan hati t'buke sbb aku pon bukan la sempurna cangat kan. sebelum kite menunding jari telunjuk salahkan org len lebih bek kite salahkan diri kite dulu. so dari situ aku boleh pikir setiap perkare samada betol/salah sume nya datang dari kite. xkire la kecik atau besar. walaupon aku asek kena sound-sound,fitnah buat relax sudah. kalo kite melawan so kite pon macam tu la. e2 sume sikap xmatured la. hahahaha, aku da matured. k xmo la citer sal xbest-best. nak citer yg best-best jerr, hehehehe
start sem5 xde ape pon yg menarik, hehehehe...baru lagi kan duk situ. xbanyak yg memori yg best time tu (sem jiwe kacau). start sem 6 la. aizah & yayan (yani) pindah macuk umah aku, hehehehe. suke duke kiteorng same-same tempuhi, hahaha. time tu baru ler aku rse aku ade kawan yg satu graviti ngn aku, hahaha, kire best la share criter-criter ngn deorng. lagi-lagi c ijah ni, sebelum tido mesti citer sal jodoh...hahahahaha! lawak seihhhhh.....
yayan plak agak jarang skit sbb weekend de balik. xpe la de duk dekat jerr, putrajaya...hehehehe, kalo kat kelas plak aku selalu 4orang tau. Termasuk la syuhaina, hahaha, mak cik yg suke kena bahan. De best....!
macuk jer sem6 aku macam agak lost tau, yela ijah & yayan da abis. tinggal la aku kesorangan..huhhuhu, agak-agak dalam 2,3 bulan gak la aku buat hal sendiri. xkisah sal org. huhuhu...karang aku amek kisah cakap busybody plak so better aku cenyap jerr. xde la m'yusahkan kan.kan?hehehehe...
pastu masuk je bulan seterus nye aku ade ain...huhuhu, walaupun agak lambat kiteorang rapat tapi xpe aku tetap b'syukur sbb ALLAH swt kurnia gak aku teman yg memahami aku. kire sekepala gak la, hehehe.
shape2....??? norain ramli laaa...hehehehe, sakit, susah haty, lapar n cemua la kiteorng settle same-same dari A sampai Z. ain... sebernar nya wani terharu cangat. tpi wani xt'luah nk gtau kat ain. wani terharu mase ain cakap wani ni org tutttt...tuttt. ya allah, hanya DIA yang tau. atleast ade jugak org yg tOL-tol hargai wani. 1taun wani duk c2...macam-macam org umpat kat wani hingga wani rase jahat sangat ke aku ni. sampai orang sanggup cakap aku macam tu. tpi wani b'syukur. wani xkate wani baik. baik buruk wani masing-masing boleh nilai. bagi wani selagi wani xjahat ngn org da la kan. tenkiu ain....cedey plak rse nyerrr..sOb, sOb (drama air mate jap)
hehehe....xlupe gak kat jeng2 aka fizi. Xjemu2 tolong aku, bagi pinjam kereta, tolong angkut barang pindah umah, bagi ‘sewa’ motor. Hahahahaha...ntuk zammerul gak sbb sedia membantu aku buat projek...eh jap2, mukan membantu tapi totaly 100% mmg de yang buat..hahahaha, tenkiu tau. Function gak la projek aku tu n ntuk shakir jugak. Hahahaha, suke care ko walaupon agak manje tapi redha jela,hahahaha. Tenkiu sbb sudi share citer ngan aku. Ko pon selalu gak tolong aku. Sifu math la kate kan....hahahaha, bile la boleh lepak ngn korang lagi. Hope jgn la lost contact tau. PEACE ALL ! ^___^
                                                                   


wiff yayan (jejalan area soromban)

wiff mr. panjang (shakir )

jengJeng & syu (last BBQ DTK6/2)

eh...!kak da pon ade? hehehe...actually zam pom tolong gakss projek kakda tpi sayangggg skali meletop! hahaha...e2 la terlebih caj sangat, tenkiu zam!

 
wiff ijah (aizah )

 
wiff kak teh...!hahahaha :P

sedikit cebisan ntuk korang-korang...hehehehe

Sunday, 3 April 2011

BEST FRIENDS 4EVER

kenangan di PKKT....aku suke tgok gambar ni...nampak kiteorng close sgat2 an..mmg best ade kwan2 mcm deorng...so at 1st time aku kat pkkt aku xknl sape2...agak blur time msuk clss..hahaha!mmg lawak laa sbb aku xde kwan time tu.Tapi hingga la aku knl ngn kak da.De seorang yang periang,memahami aku,boleh time aku seadanya,boleh d'bawa berbincang and also pendengar yg baik.Ayu pon sama...mmg best kawan ngn deorng.Xberkire.sporting..agak bersekepala...yg lain plak aku ok jerr...ct,epa..hahaha..mgkin epa da jdi mak buyong...lps kawin trus menyepi..and che.Sume best!!!to kak da n ct ape yg t'jadi sbelom ni mgkin dugaan utuk kukuh kan lagi persahabatan kite...ampun maaf kalo e2 kesilapan dari wani..hehe!da macam nak raye..hahahaha...n to ayu kekal kan prestasi anda..^_^..banyak kenangan yg kite cipta kat PKKT kan...pahit manis same2 kite telan...love u all....!!opss sory also to lisa..aku xmention plak name de..hehehe
tat's my chinggu...(abdul Hamid)!!hehehe...mcm mne aku bleh knl ngn mamat ni...hahaha,,kalo ingat2 blik mmg klakor...aku knl mamat ni mse akhir sem1 dlu kot.Mase tu de asik miscOL2 hp aku...tpi mukan aku sorang jerr..dak pompuan lam clss aku pon..kalo hp aku b'bunyi lam kul 12 keatas mmg xde org len de lah...hahaha..dari miscall2 pastu msej..msej pon tnyer clss ade ke x??xpon de xdtg clss...slalu gak aku reminds kan de sal class+asgmnt..da macam PA xbergaji time tu...hahaha!tpi lam clss de la penyeri SKE1A..suke buat lawak..n da geng la,,kalo de sorang2 mmg duk diam2 jerr..so sampai la skg kami kawan.xsangka la plak bleh close smpai skg..aku suke care de then de pon hormat aku..sesetengah dak laki nk kawan pon nk cun2 jerr..tpi mamat ni xde la mcm tu,,sume sama...layanan balance..hahaha...de antara org yg aku percaya...hmmm,,kalo aku ngah jiwe kaco kerr mmg aku cari de..suke kaco de!but kamu2 sume jgn la salah paham plak...kami hnya KAWAN....hahaha!statemnt da mcm artis..btol la,,xmau la ape2 spekulasi pasni...saya masih SINGLE ok.peace..!!!baik buruk aku de time seadanya...hope persahabatan kite kekal dunia akhirat yer chinggu...hahahaha!

dedikasi untuk kamu cemua :
true friendship requires real effort
even when one of them is busy with their own life
a simple note reminds each other that
you are in my HEART
freinds for ever ^___^

i'm new here

hehehe